Select Page

Geluidsoverlast opnemen met een 3D microfoon

Geluidsoverlast kan erg vervelend zijn. Schreeuwende buren, stampvoetende kinderen en te harde muziek. Het is natuurlijk belangrijk om dit bij je buren aan te geven.

Vastleggen van geluidsoverlast

Wil je de geluidsoverlast en het lawaai met anderen delen, bijvoorbeeld aan de buren zelf of in een verder stadium in een juridisch conflict, dan kan het opnemen met een 3D microfoon een oplossing bieden.

3D microfoon

Met een 3D (binaurale) microfoon kun je de overlast exact vastleggen, precies zoals die in jouw huis klinkt. Dat werkt als volgt: Binaurale opname werkt volgens een vrij eenvoudig principe: als we een audiobron kunnen opnemen onder dezelfde omstandigheden als iemand die ernaar luistert, dan kunnen we een ongelooflijk realistisch 3D-effect bereiken via stereo.

Zo werkt dat

Dit wordt bereikt door het opzetten van een zeer specifieke opnameomgeving die onze eigen menselijke ervaring nabootst. De twee interne microfoons op een kopbreedte afstand van elkaar, repliceren hoe onze oren inkomende geluidsgolven vangen en verwerken.

Wanneer je met een koptelefoon naar de opname luistert, zul je geen onderscheid kunnen maken tussen het opgenomen geluid en de realiteit.

Zelf proberen?

Huur een 3D microfoon

Ben je geinteresseerd in een binaurale 3D microfoon? Je kunt de 3Dio Free Space aanschaffen via de officiële website van 3Dio. Wil je de microfoon eenmalig gebruiken of eens uitproberen? Wij verhuren de 3D microfoon al vanaf €65,-