Select Page
De magie van 3D geluid: Op reis met je koptelefoon

1 Jan, 2021

Binauraal geluid in Utrecht

3D geluid, ook wel binauraal geluid, is een vorm van geluid waarbij de sensatie wordt gewekt dat de luisteraar daadwerkelijk in de ruimte is van de artiest of muziekspeler. Ideaal voor wanneer je een live optreden of ervaring wil vastleggen!

Zo werkt 3d geluid

De binaurale microfoon van 3Dio heeft twee gevoelige microfoons met siliconen oorschelpen. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven precies binnenkomen zoals dat in onze echte oren ook gebeurd.

De magie van onze oren

De magie ligt allemaal in onze twee menselijke oren. Binaurale opname werkt volgens een vrij eenvoudig principe: als we een audiobron kunnen opnemen onder dezelfde omstandigheden als iemand die ernaar luistert, dan kunnen we een ongelooflijk realistisch 3D-effect bereiken via stereo.

Dit wordt bereikt door het opzetten van een zeer specifieke opnameomgeving die onze eigen menselijke ervaring nabootst. Door een paar microfoons op een kopbreedte van elkaar te plaatsen, kunnen we beginnen te repliceren hoe onze oren inkomende geluidsgolven vangen en verwerken.

Echte oren

Siliconen oorschelpen om de twee hoog sensitieve microfoons zorgen voor een realistische opname. Al deze oppervlakken zijn belangrijk om te overwegen wanneer je nadenkt over hoe geluidsgolven reizen en van delen van het menselijk lichaam stuiteren voordat ze daadwerkelijk het trommelvlies bereiken.

0 Comments

Soortgelijke artikelen

Soortgelijke artikelen